Drenajul limfatic

Printr-un mecanism controlat de pompare a aerului la o presiune bine determinata, drenajul limfatic are ca efect imbunatatirea circulatiei venoase si limfatice. Tratamentul este recomandat atat in tratmentele de slabire, anticelulitice, cat si pentru picioare obosite si afectiuni ale membrelor, care nu permit un masaj manual (varice, venule).

Sistemul limfatic este un sistem „de drenaj”, care indeparteaza din spatiile tisulare excesul de lichide, resturile celulare, proteine si particule mari, care nu mai pot fi resorbite direct in capilarul sangvin.Aproximativ o sesime din organism este reprezentata de spatiul dintre celule, numit spatiu interstitial. Lichidul din acest spatiu se numeste lichid interstitial, iar limfa este derivata din lichidul interstitial care trece in vasele limfatice. Vasele limfatice prezinta in pereti muschi care se contracta automat atunci cand vasul este destins de limfa. Fluxul limfatic este directionat prin prezenta valvelor din toate vasele limfatice spre centru.

In afara de pomparea limfei prin contractiile intrinseci ale vaselor limfatice orice factor extern ce comprima vasele limfatice poate determina pomparea limfei. Dintre acestia, cei mai importanti sunt: contractia musculara, miscarea diverselor parti ale organismului, pulsatiile arterelor si comprimarea tesuturilor prin obiecte sau manevre din afara corpului. Astfel  putem explica de ce aceste probleme apar mai ales la persoanele sedentare si la cele care stau mult in picioare – pentru ca acestora le lipseste contractia musculara si miscarea diverselor parti ale organismului.

Beneficiile drenajului limfatic sunt: reducerea edemelor („umflaturilor”) de diverse etiologii, detoxifierea organismului, regenerarea tisulara, efecte anti-imbatranire, ameliorarea durerilor cronice, reducerea simptomelor oboselii cronice, actiune antispastica, relaxare profunda (ca ajutor in insomnii, stres, pierderi de memorie), efect de indepartare a celulitei.


Drenajul limfatic nu este indicat  persoanelor cu inflamatii acute, tromboze, probleme cardiace majore. Datorita efectelor asupra sistemului imunitar, persoanele cu tumori maligne, diabet, patologie tiroidiana sau renala trebuie sa aiba acordul medicului curant inaintea inceperii tratamentului. De asemenea, in timpul menstruatiei trebuie aplicat cu prudenta.

Drenajul limfatic este foarte eficient ca metoda de relaxare, de prevenire si de tratare a numeroase afectiuni induse de modul de viata modern. 

Terapie Timp tratament Pret
DRENAJ LIMFATIC 30 min 60 lei/1 zona
Abonament 10 sedinte 10 x 30 min 540 lei
Abonament 15 sedinte 15 x 30 min 720 lei