Corectia ridurilor

TOXINA BOTULINICA


Durata si pret:  30 min, 800 lei/ zona de tratament


Injecţiile cu toxină botulinică (DYSPORT , BOTOX) reprezintă un tratament utilizat pentru a îndepărta sau diminua ridurile faciale în special cele care dau aspectul încruntat, „ laba de gâscă”, ridurile de la nivelul frunţii, ridurile „de tristeţe” de la colţurile gurii dar şi de a ameliora aspectul benzilor verticale de la nivelul gâtului. Cu toate acestea mimica, expresivitatea feţei, în esenţă, se păstrează!

Toxina botulinica este un agent terapeutic derivat dintr-o bacterie numită Clostridium botulinum, cunoscută şi ca toxina botulinică tip A. Această toxină este produsă în condiţii controlate de laborator şi a fost administrată în cantităţi extrem de mici iniţial în oftalmologie pentru tratamentul blefarospasmului (clipitul foarte des) şi strabismului.

Se foloseşte cu succes şi în neurologie (spasm facial, torticolis, unele cazuri de migrenă, mână spastică la copii), chirurgie (fisuri anale), dermatologie (transpiraţia excesivă, - hiperhidroza - axilelor, palmelor şi picioarelor)

In urma injectarii, muşchii sunt „obligaţi” să se relaxeze, sunt „dezvăţaţi” să se mai contracte; deci nu mai are cine produce ridurile. Apoi, pacientul „se dezvaţă” în mod conştient de a mai utiliza unele grupuri musculare a căror activitate este nedorită, astfel încât chiar şi după ce efectul medicamentului a trecut, starea de relaxare musculara continuă.

Puteţi să mergeţi la serviciu şi să vă reluaţi activitatea zilnică imediat după tratament (tratamentul nu lasă urme!). Este important să ţineţi capul ridicat (evitaţi somnul) timp de 4-6 ore după injectare şi să evitaţi masarea zonei tratate.

Tratamentul cu toxină botulinică are un efect de întinerire certă, vizibilă dar subtilă (anturajul va remarca faţa dumneavoastră mai odihnită, mai proaspătă!). 

În concluzie, datorită calităţilor sale, deşi departe de a fi cercetată complet din punct de vedere ştiinţific, toxina botulinică este utilizată astăzi cu succes de milioane de persoane pe tot mapamondul, fiind unul din „instrumentele” care au revoluţionat medicina în general şi pe cea estetică în special.

ACIDUL HIALURONIC


Durata si pret: 45 min,1 200-2 800 lei


Tratamentul este utilizat pentru santurile nazogeniene, ridurile adanci din jurul gurii sau de pe obraz. Injectarea se efectueaza dupa aplicarea prealabila a unei creme anestezice, astfel incat nu este dureroasa. Activitatea poate fi reluata imediat dupa tratament. 

Interventia de "umplere" a ridurilor prin injectarea de acid hialuronic nu este o procedura complicata, sau grevata de riscuri, insa, este foarte important ca pacientul sa cunoasca toate etapele tratamentului, rezultatele, durata efectului si, nu in ultimul rand, alternativele sale, pentru a alege, impreuna si tinand cont de sfatul medicului, varianta cea mai potrivita.

 Facand parte din categoria fillerelor (substante de umplere) resorbabile, acidul hialuronic este o substanta identic naturala. El se gaseste in mod obisnuit in piele, conferindu-i acesteia volum si hidratare. Ca urmare, organismul nu il percepe ca pe un corp strain, si astfel nu exista risc de reactii alergice.